×

Μήνυμα

Debug output of Perfect Link with Article Images on Facebook
og:title - Έχετε τα προσόντα να γίνετε πετυχημένος επιχειρηματίας;
og:type - article
og:url - https://www.supportbusiness.gr/entrepreneurship/thematagiaskepsh/379-support-exete-ta-prosonta-na-ginete-petyxhhmenos-epixeirhmatias?tmpl=component&print=1&layout=default
og:site_name - Supportbusiness.gr - Υποστήριξη στην Επιχείρηση!
og:image - /plugins/content/bt_socialshare/assets/share.png

supp prosonta

Τι χρειάζεται κανείς για να ξεκινήσει μία πετυχημένη επιχείρηση; Το ερώτημα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον σήμερα, σε μία εποχή όπου όχι μόνο δοκιμάζονται οι υφιστάμενοι επιχειρηματίες από την κρίση, αλλά και οι εργαζόμενοι που χάνουν την απασχόλησή τους ή οι νέοι που δεν βρίσκουν εργασία και σκέφτονται συχνά πυκνά να ξεκινήσουν μία δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Μόνο που συνήθως  αυτός ο προσανατολισμός τους αφορά, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, σε επιχειρηματική δραστηριότητα «ανάγκης» και όχι «ευκαιρίας». Τάση ιδιαίτερα έντονη στην Ελλάδα, όπου, εκτός από τη μερική και άτυπη απασχόληση ή την υποαπασχόληση, ανθεί η αυτοαπασχόληση με μικρά ωστόσο περιθώρια επιτυχίας.


Βεβαίως θα ήταν λάθος να αναζητήσει κανείς το υπόδειγμα του τέλειου επιχειρηματία, ακόμη και ο Μπιλ Γκέιτς διαπράττει σφάλματα. Όμως υπάρχει ένας αριθμός προσωπικών ιδιοτήτων οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχείρησης. Εάν λοιπόν διαθέτετε τις περισσότερες από τις παρακάτω ιδιότητες, τότε μάλλον αξίζει να ασχοληθείτε σοβαρά με το επιχειρείν.

Συγκεκριμένα, πρέπει να μπορείτε:

  • Να επιλέγετε κατάλληλους συνεργάτες και να αναθέτετε σε τρίτους αρμοδιότητες. Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος και ενεργητικός είστε, είναι λάθος να προσπαθείτε να παρακολουθείτε το κάθε πράγμα στη λεπτομέρειά του. Εκτός και εάν κινείστε αποκλειστικά μόνος, οφείλετε να εμπιστευτείτε τους υπαλλήλους σας να κάνουν τη δουλειά που τους αναλογεί, προκειμένου να μπορέσετε εσείς να διευθύνετε την επιχείρηση.
  • Να είστε και δάσκαλος. Προκειμένου να αναθέτετε εργασίες με επιτυχία, χρειάζεστε ασφαλώς ανθρώπους με ικανότητες, αλλά μάλλον θα απαιτηθεί να μάθουν πολλές από αυτές τις ικανότητες από εσάς.
  • Να έχετε δικά σας κίνητρα για εργασία. Ως ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης δεν θα έχετε αφεντικό από πάνω σας να σας λέει πότε θα δουλέψετε. Εάν αυτό αποτελεί πρόβλημα, τότε διατηρήστε ή αναζητήστε την προηγούμενη, μισθωτή απασχόλησή σας.
  • Να δουλεύετε με αριθμούς. Θα πρέπει να δαπανάτε ένα σημαντικό τμήμα του χρόνου σας προκειμένου να παρακολουθείτε την πορεία των ταμειακών ροών σας (δαπάνες, έσοδα, φόροι κ.λπ.).
  • Να μην ενοχλείστε αν κάνετε λάθη, γιατί θα κάνετε αρκετά. Το κόλπο είναι να μαθαίνει κανείς από αυτά και να προχωρά. Δεν μπορεί ο καθένας να το κάνει αυτό με ευκολία.
  • Να σας αρέσει να εργάζεστε. Είναι μύθος, δεν χρειάζεστε να είστε εργασιομανής για να ξεκινήσετε με επιτυχία μία επιχείρηση. Πολλοί επιχειρηματίες βρίσκουν περισσότερο ορθολογικό να καθιερώνουν έναν λελογισμένο ρυθμό εργασίας, τέτοιον που θα τους επιτρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή τους. Με αυτό ως βάση, μην ξεκινάτε μία επιχείρηση εάν δεν απολαμβάνετε την εργασία που αυτή συνεπάγεται. Είναι σίγουρο πως αυτή θα είναι τουλάχιστον αρκετή.
  • Να μην σας πειράζουν οι πωλήσεις, γιατί βεβαίως θα χρειαστεί να πουλήσετε προϊόντα στους πελάτες. Όπως θα απαιτηθεί και να πουλήσετε τις προοπτικές της επιχείρησής σας στους δανειστές και στους χρηματοδότες της. Τέλος, θα χρειαστεί να πείσετε εν δυνάμει απασχολουμένους να αποδεχθούν να εργαστούν στην εταιρία σας αντί να προτιμήσουν έναν ανταγωνιστή σας.
  • Να μην παραιτείστε εύκολα. Θα αντιμετωπίσετε εμπόδια που μπορεί να αποτελέσουν φραγμό για μερικούς ανθρώπους. Θα έχετε περισσότερη επιτυχία εάν είστε ο τύπος του ανθρώπου που απολαμβάνει παρόμοιες προκλήσεις. Θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αβεβαιότητα, που αποτελεί μέρος κάθε επιχειρηματικής περιπέτειας.

Βεβαίως οι ιδιότητες αυτές κρίνονται απαραίτητες για μία επιτυχή επιχειρηματική σταδιοδρομία. Θα λέγαμε όμως πως είναι αναγκαίες, αλλά όχι και ικανές συνθήκες.

Γιατί ακόμα και αν καλύπτετε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις, δύσκολα θα προχωρήσετε χωρίς μια σαφή, ενδιαφέρουσα και, εάν είναι δυνατόν, καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα.


Money-money.gr