Τα social media στην εποχή μας έχουν γίνει απαραίτητα όχι μόνο στην καθημερινότητά μας για κοινωνικοποίηση και ενασχόληση στον ελεύθερο χρόνο μας αλλά και για εταιρικούς σκοπούς.

1 socialmedia1Μπορούν να αποτελέσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας και να γίνουν ένα ισχυρό εργαλείο για την διαφοροποίηση της επιχείρησης. Με την χρήση αυτών υπάρχει συνεχής παρουσία της επιχείρησης online και οι πληροφορίες της διαχέονται ευκολότερα σε μεγαλύτερο εύρος της αγοράς.

Τα μειονεκτήματα που μπορούν να προκύψουν είναι η ασφάλεια του εταιρικού δικτύου από εξωτερικούς παράγοντες και ο κίνδυνος της διάχυσης σημαντικών και δε απόρρητων πληροφοριών.

Τα social media μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της εταιρικής παρουσίας και αναγνωσιμότητας, να καθορίσουν το σωστό target group και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο επικοινωνίας μέσω αυτών.

Ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το Facebook που πλέον χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τις ελληνικές επιχειρήσεις για την ενίσχυση και ισχυροποίηση του brand.

Στο Facebook μπορεί μια επιχείρηση να δημιουργήσει μια σελίδα και να κατηγοριοποιηθεί σύμφωνα με το αντικείμενό της, να συμπεριλάβει τα στοιχεία της και λεπτομέρειες για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της ώστε να γίνει καλύτερη στόχευση και ομαδοποίηση του κοινού. Μέσω της facebook page μπορούμε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις και να παρακολουθούμε την κινητικότητα των μελών της και την επισκεψιμότητα της. Για επιπλέον διαφήμιση και προβολή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η υπηρεσία του Facebook ads που είναι επί πληρωμή.

Στην περίπτωση του e-shop υπάρχουν 3 βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για να το προωθήσει:1.Social Media3

  1. Μέσω SEO
  2. Online campaigns
  3. Προωθητικές ενέργειες

Το SEO - Search Engine Optimization είναι το σύστημα που επιτρέπει την προβολή μέσων της χρήσης συγκεκριμένων λέξεων κλειδιών. Με την χρήση λέξεων κλειδιών που θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης, σε αναρτήσεις, διαφημίσεις και κοινωνικά δίκτυα μπορεί να γίνει αναζήτηση αυτών από τους χρήστες του διαδικτύου και να ανέβει η δημοτικότητα του eshop μας.

Online καμπάνιες που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι μέσω του Google Adwords, Facebook Ads και του Affiliate Marketing.

Και τέλος οι υπόλοιπες προωθητικές ενέργειες μπορεί να είναι το viral marketing και διαγωνισμοί που έχουν ως στόχο την αύξηση της φήμης μέσω των social media.

 

 

Σύνταξη: Κέλλυ Μπαντή, Υπεύθυνη Διαφήμισης και Χορηγιών Skywalker.gr