Το Σάββατο, 16 Μαΐ 2015, στις 09.00, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, 17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ) οργανώνεται από την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων-ΟΣΥΜΙΚ ημερίδα με θέμα: «Ανάπτυξη Πρωτογενή Τομέα στα Μικρά Κυκλαδονήσια».

1.agricultureΗ διοργάνωση που γίνεται από την ΟΣΥΜΙΚ, στην οποία εκπροσωπούνται 22 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από 18 νησιά των Κυκλάδων, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθούν, μέσα από ξεχωριστά παραδείγματα, οι ρεαλιστικές δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά των Κυκλάδων. Για το σκοπό αυτό στην ημερίδα έχουν κληθεί να καταθέσουν την εμπειρία τους, άνθρωποι οι οποίοι ήδη μπορούν να παρουσιάσουν ένα σημαντικό έργο στον πρωτογενή τομέα, καθώς επίσης και επιστήμονες που ασχολούνται τόσο με την καινοτομία και έρευνα, αλλά και με την χρήση επενδυτικών εργαλείων στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Ανάμεσα στα θέματα που θα προσεγγισθούν είναι: Πρωτογενής τομέας-η μεγάλη εικόνα, Ανάπτυξη νέων backtothefuture τροφίμων στα νησιά, προοπτικές ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα στα νησιά, χρηματοδοτικά εργαλεία και ευκαιρίες για την τοπική ανάπτυξη των νησιών, τοπική αυτοδιοίκηση-τοπική επιχειρηματικότητα, διαδικασίες-ευκαιρίες-επιδοτήσεις, εναλακτικές μορφές αγροτικών παραγωγών, Προώθηση της ανάπτυξης της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά, Καινοτομία στον πρωτογενή τομέα (αρωματοποιία-φαρμακολογία), παραδοσιακές τεχνικές, ονομασίες προέλευσης και νέες τεχνολογίες στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Στην ημερίδα προβλέφθηκαν χαιρετισμοί από τους: Πασχάλη Συρίγο (πρόεδρο Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων), Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη (Πρόεδρο Ιδρύματος Ευγενίδου), Ευάγγελο Αποστόλου (Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιώργο Μπενέτο (Πρόεδρο Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ), Θρασύβουλο Καλογρίδη (Πρόεδρο Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Νήσων) και Γιάννη Ρούσσο (Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κυκλάδων).

Χορηγοί της ημερίδας είναι το ΥΠΑΠΕ και το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενώ χορηγοί μετακίνησης των συνέδρων είναι η BlueStarFerries και η ZanteFerries.

Οι εξαίρετες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387, 17564 Π.ΦΑΛΗΡΟ, ΑΘΗΝΑ, Τηλ: 210 9469600) προσφέρονται για εποικοδομητική προσπάθεια για την «Ανάπτυξη Πρωτογενή Τομέα στα Μικρά Κυκλαδονήσια» το Σάββατο, 16 Μαΐ 2015, στις 09.00 (έως 15.00).

Πληρ: Πασ. Συρίγος-6947723706

Η ημερίδα θα προβληθεί ζωντανά μέσω liνe streaming από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.eef.edu .gr /frontoffice/portal .asp ?cpage=NODE&cnode=424

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382