supp eve

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη ΔΕΘ 2018 διοργανώνει την εκδήλωση EnenTIZ “Young entrepreneurs discuss why Thessaloniki is In…Novation Friendly”, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 13:00 – 14:00 στο περίπτερο 12 του Digital Greece, του πιο καινοτόμου περίπτερου της ΔΕΘ.

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας συναντάει τους καινοτόμους επιχειρηματίες των εταιρειών BookingClinic, Elektronio, Stonewave, Leaders Lab, IQTaxi, Blockachain και SentiGeek προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν γιατί η Θεσσαλονίκη είναι φιλική για την καινοτομία και επιλέγουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην πόλη.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας κος Παντελής Αγγελίδης.

Δήλωση συμμετοχής εδώ.

Λίγα λόγια σχετικά με τις εταιρείες

BookingClinic

Η Bookingclinic.com είναι μια διεθνής πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τον ασθενή που αναζητά θεραπεία ή νοσηλεία σε μία Κλινική/Ιατρικό Κέντρο. Πρόκειται για μια εύκολη και φιλική πλατφόρμα που παρέχει αξιόπιστες και διαφανείς πληροφορίες προκειμένου ο χρήστης να αναζητήσει, να συγκρίνει και τελικά να κάνει ηλεκτρονική Κράτηση της θεραπείας στην καλύτερη Κλινική με την καλύτερη τιμή, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα. Παρέχει έτσι πρόσβαση σε Κλινικές υψηλού κύρους από τη χώρα του, αλλά και εκτός συνόρων.

Elektronio      

Η Elektronio συνιστά μία βραβευμένη νεοφυή εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και ασχολείται με την κατασκευή επαναστατικών λύσεων βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένες στο ηλεκτρικό ποδήλατο. Κάνοντας την αρχή με το πρωτοποριακό “Play”, η Elektronio παρουσιάζει ρηξικέλευθα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων για πλειάδα χρήσεων στο αστικό περιβάλλον, από εναλλακτική καθημερινή μετακίνηση προς τη δουλειά μέχρι μία πρωτοποριακή τουριστική εμπειρία και έξυπνο τρόπο διανομής και μεταφοράς αγαθών. Άλλωστε το μότο της είναι “ξαναφαντάσου το όχημα σου” (#reimagineyourvehicle).

Stonewave

Η Stonewave είναι μια εταιρεία λογισμικού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Ρουμανία. Ο Γιώργος Χατζόπουλος ξεκίνησε την εταιρεία το 2010, αφού προηγουμένως εργάστηκε για Βρετανικές και Ελληνικές εταιρείες ως Web Developer. Η Stonewave διαθέτει 4 τμήματα – Εταιρικά Προφίλ / Μικροεφαρμογές, Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Mobile Apps και Πλατφόρμες custom λογισμικού και διαθέτει διεθνές πελατολόγιο (Calzedonia, Adidas, Universal Group, ΠΑΟΚ, ΝΑΚ, INTRAKAT, Καθημερινή, MLS, Agnotis, 1Clique Systems).

Η Stonewave είναι μέτοχος και σε άλλα Startups (Aloyalo, Mojestik, DailyChef), ενώ  έχει βραβευτεί με βραβεία Code & Design (βραβεία Awwwards, FW), βραβεία ΕΒΓΕ, Βραβεία Επιχειρηματικών Τεχνικών (Estia Awards, METLIFE Dubai Int’l Fintech Contest 2017).

Leaders Lab

Η Leaders Lab ειδικεύεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας, επιχειρηματικότητας και στην αλλαγή πεποιθήσεων, οπτικής και mindset.  Μέχρι στιγμής 54 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα την έχουν επιλέξει για να αυξήσουν τον τζίρο και την κερδοφορία τους, βελτιώνοντας την απόδοση των ανθρώπων τους. Χάρη στη μεθοδολογία της, οι 168 επικεφαλείς εταιρειών και ηγετικά στελέχη που έχουν συμμετάσχει σε πρόγραμμα δήλωσαν μέχρι στιγμής 627 ιστορίες επιτυχίας και ετήσια οικονομικά οφέλη, από χρήση των τεχνικών της, που αντιστοιχούν σε 22,8 φορές απόδοση επί της αρχικής τους επένδυσης.

IQTaxi

Η IQTaxi είναι μια καινοτόμος εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων τηλεματικής για τον κλάδο των ταξί. Συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής, προσφέρει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ του πελάτη, του κέντρου αποδοχής των κλήσεων και των σταθμών ΤΑΧΙ, ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο για την πορεία κάθε κλήσης. Το σύστημα IQTAXI λειτουργεί σήμερα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 10.000.000 κλήσεις παγκοσμίως.

Blockachain

Η Blockachain, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού πλήρους εξυπηρέτησης, που εφαρμόζει σύγχρονες αρχές σχεδιασμού, μαζί με τις τελευταίες τεχνολογίες blockchain, cloud, mobile και desktop. Η ομάδα της Blockachain συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με τη βαθιά γνώση του κλάδου ώστε να βοηθήσει τους πελάτες να ανταποκριθούν στις επιχειρηματικές τους φιλοδοξίες σε ένα καινοτόμο ψηφιακό περιβάλλον.

SentiGeek

Η SentiGeek έχει δημιουργήσει ένα αυτόματο σύστημα με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ ανάλυσης δεδομένων και επιχειρηματικής ευφυΐας, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στην γνώμη των πελατών. Βασίζεται σε δική της τεχνολογία που συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη, ανάλυση φυσικής γλώσσας, μηχανική μάθηση, γλωσσολογία και συμπεριφορά καταναλωτή. Παράγει αποτελέσματα για τη φήμη μιας εταιρίας, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, δημιουργεί αυτοματοποιημένες περσόνες πελατών, εντοπίζει τις επιρροές τους, τους λόγους των παραπόνων κ.λπ.