supp oviview

Το Oviview (Online-Video-Interview) είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία προσφέρει την ευκαιρία για γρήγορο και εύκολο φιλτράρισμα των υποψηφίων στα πρώτα στάδια αξιολόγησης, χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή για να καταγράφει κάθε συνέντευξη, παρέχοντας πρόσβαση στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων και καθιστώντας μη αναγκαία την παράλληλη ενεργή συμμετοχή υποψηφίων και εργοδοτών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αντικειμενικού περιβάλλοντος κριτικής αξιολόγησης και επιλογής του καταλληλότερου υποψηφίου για την εκάστοτε θέση εργασίας, προσφέροντας στον εργοδότη τη δυνατότητα μιας πιο ευέλικτης προσέγγισης σε πολύ χαμηλότερο πραγματικό κόστος σε σχέση με τον προαπαιτούμενο χρόνο και τη δαπάνη των εργατοωρών.

Το Oviview, με λίγα λόγια, αποτελεί έναν εύκολο, γρήγορο και αξιόπιστο τρόπο για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής συνέντευξης είτε χρησιμοποιείται για την εύρεση του κατάλληλου υποψηφίου για την κάλυψη μιας θέσης εργασίας, είτε για την αξιολόγηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού (assessment tool). Οι πολλές μορφές χρήσης του το καθιστούν προσεγγίσιμο από εταιρίες ανεξαρτήτως δυναμικότητας, καθότι καλύπτει πολλές από τις ανάγκες και απαιτήσεις του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Η εταιρία Oviview συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και η επίσημη έκδοση της πλατφόρμας και των υπηρεσιών της έγινε τον Φεβρουάριο του 2018. Διευθύνων σύμβουλος της Oviview είναι ο ιδρυτής της εταιρίας, Αστέριος Κρητικός. Στεγάζεται στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και αποβλέπει μακροπρόθεσμα σε πιο διεθνή χαρακτήρα, με επέκταση στην Κύπρο και στην Αγγλία.

Στην Oviview μάς χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να συνδυάζουμε τα ενδιαφέροντά μας με το επάγγελμά μας. Είναι πολύ θετικό ότι ο τομέας με τον οποίο ασχολούμαστε, μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, καθότι υπάρχει συνεχής εξέλιξη και αυτό δημιουργεί καθημερινά νέες προκλήσεις και εκπλήξεις.

Τα βασικά μέλη της εταιρίας είναι ο Αστέριος Κρητικός, ο Ραφαήλ Κορδόνιας και η Κυβέλη Μάρδα.

Ο Αστέριος Κρητικός, όντας ο CEO/Founder έχει αναλάβει καθήκοντα συνυφασμένα με το ακαδημαϊκό προφίλ και τις σπουδές του. Αποφοίτησε με πτυχίο Management (BSc) το 2011 και με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MBA) πάνω στο Marketing το 2012 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT). Εκείνη την περίοδο επίσης διεκδίκησε και τον τίτλο σπουδών (BSc) Διοίκησης Επιχειρήσεων (Management) του Wales University. Το 2014, αποφοίτησε με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) πάνω στην Καινοτομία και στην Επιχειρηματικότητα (Innovation and Entrepreneurship) από το Warwick University στη Μεγάλη Βρετανία και μετέπειτα ακολούθησε η ενασχόλησή του με την Oviview.

Η Κυβέλη Μάρδα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Oviview, φοίτησε στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, της Σχολής Διοίκησης, του Τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μιλάει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα, διδάσκεται τη γερμανική, συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα και στοχεύει στη διαρκή προσωπική της εξέλιξη. Παράλληλα, φοιτάει στο πανεπιστήμιο του Sheffield, κάνοντας το μεταπτυχιακό της στον κλάδο του Health Management. Τα τελευταία 7 χρόνια έχοντας ως βασικό στόχο την ενασχόλησή της με θέματα τουριστικής ανάπτυξης, καθώς και τον αναπτυξιακό κλάδο των επιχειρήσεων απασχολήθηκε ως ασκούμενη στις διοικήσεις μεγάλων επιχειρηματικών φορέων της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο Ραφαήλ Κορδόνιας, CTO της Oviview είναι απόφοιτος μηχανικός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, έχοντας προϋπηρεσία ως mobile developer στο CERTH (research center) σε διάφορα projects της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μερικά από τα οποία αφορούν e-health apps, e-commerce apps και artificial intelligence.

Αστέριος Κρητικός, CEO: «Ποτέ μου δεν είχα ως πρωταρχικό στόχο την ενασχόληση με το επιχειρείν, παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι το timing παίζει κυρίαρχο ρόλο στην απόφασή μου αυτή. Ορισμένες δυσκολίες που συνάντησα στην εύρεση εργασίας, καθώς φοιτούσα στην Αγγλία και η πολυπλοκότητα των συνεντεύξεων, συνετέλεσαν στον εντοπισμό αυτού του κενού στην αγορά και στην ίδρυση της Oviview. Έπειτα υπήρξαν ορισμένες προτάσεις που αξιοποίησα, όπως η συμμετοχή στο Accelerator (επιταχυντή) του Founder Institute (Silicon Valley, USA) από το οποίο «αποφοίτησε» η πλατφόρμα Oviview και η συμμετοχή στον διαγωνισμό “John and Marry Pappajohn Business Plan Awards 2017” του Ιδρύματος Ανατόλια, στον οποίο κέρδισα τον τίτλο και το πρώτο χρηματικό βραβείο. Με βάση όλα όσα συνέβησαν θεώρησα πως θα ήταν άδικο να μην κυνηγούσα το όνειρό μου και έτσι ήρθε η ίδρυση της εταιρίας και η πορεία της ως τώρα».

Είναι γεγονός ότι χρονολογικά η ίδρυση της εταιρίας συγχέεται άμεσα με την εποχή της κρίσης στην Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά είναι τέτοια η φύση της υπηρεσίας Oviview που μας επιτρέπει να χαράζουμε πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθότι ανταποκρίνεται και σε εταιρικές ανάγκες πέραν του ελλαδικού χώρου.

Ήδη έχουμε συνάψει επιχειρησιακές σχέσεις με εταιρίες στο εξωτερικό π.χ. Ινδία και αποβλέπουμε σε ακόμα περισσότερες κοιτώντας στα μάτια πιθανούς ανταγωνιστές, δίχως να υστερούμε στην ποιότητα και ταχύτητα παροχής υπηρεσιών και προσπαθώντας να καινοτομούμε καθημερινά για να κερδίζουμε κάθε δυνατό πλεονέκτημα.

Παρότι υπάρχει αύξηση στους νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα και στην ενασχόληση με το start-up community, το επιχειρείν συνεχίζει να είναι ένας τομέας ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθότι τα καθημερινά προβλήματα της κρίσης και η γραφειοκρατία σε συνδυασμό με τους ελάχιστους διαθέσιμους πόρους «πνίγουν» τις μικρές εταιρίες επιβραδύνοντας την ωρίμανσή τους.

Παρ’ όλα αυτά κρατάμε θετική στάση πιστεύοντας στις δυνατότητες της νέας γενιάς και τις αξιότιμες προσπάθειες που βγαίνουν προς τα έξω.

Το θετικό είναι πως η τεχνολογία ανθίζει σε διεθνές επίπεδο, οπότε η ραγδαία ανάπτυξη ουσιαστικά επηρεάζει και την Ελλάδα και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για όσους έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν.

Στην Oviview προσπαθούμε καθημερινά να καινοτομούμε για το αύριο και να προσφέρουμε ποιοτικές, προηγμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες, σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας στρατηγικά. Ήδη έχουμε λανσάρει τη βασική πλατφόρμα υπηρεσιών και συνεχώς εξελίσσουμε το προϊόν με βάση τις ανάγκες των πελατών μας, παρέχοντας και πιο εξειδικευμένες προσεγγίσεις για καλύτερη και πιο γρήγορη αξιολόγηση με τη χρήση analytic tools και artificial intelligence.

Αστέριος Κρητικός,

Διευθύνων Σύμβουλος/Ιδρυτής Oviview


Πηγή: ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ