ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20 Μαΐου 2015

 

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» συνεχίζει τις έντονες δραστηριότητες για την βελτίωση και εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας στην περιοχή ευθύνης του, ώστε να ανταποκρίνεται σε προσφορά υψηλής ποιότητας ζωικών προϊόντων σε επίπεδα που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της Αττικής.

1.kthnotrofikosillogosΗ παρατηρούμενη καθυστέρηση επίλυσης των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η αναποτελεσματικότητα του νόμου περί σταυλικών εγκαταστάσεων ν.4056/2012, αφήνει εκτεθειμένους μόνο τους συνεπείς επαγγελματίες κτηνοτρόφους (παραγωγούς πραγματικού πλούτου στην σημερινή Ελλάδα), σε μια μακροχρόνια «αντιπαραγωγική» εκκρεμότητα. Ο Νόμος, φαίνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στις ελληνικές δυνατότητες και είναι μη εφαρμόσιμοςγια τις υφιστάμενες μονάδες ακόμα και σήμερα, με συνέπεια να κινδυνεύουν οι κτηνοτρόφοι με σφράγισμα των μονάδων τους. Πρόταση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», είναι η παράταση της αδειοδότησηςγια όλες τις υφιστάμενες μονάδες και η τροποποίηση του νομού 4056/12-3-2012.

Η ανάγκη συνεπούς συνέχισης της χρηματοδότησης (αγροτικές επιδοτήσεις) λόγω ανεπαρκούς συνεργασίας ανάμεσα στους αρμόδιους-εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΠΕΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΛΠ.) βάζει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις-βοηθήματα και στερεί από τους παραγωγούς την δυνατότητα να προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό ποιοτικά προϊόντα, που να ανταποκρίνονται στις εδαφοκλιματικές δυνατότητες της Αττικής. Οι κτηνοτρόφοι της Αττικής λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένες επιδοτήσεις-βοηθήματα συγκριτικά με τους κτηνοτρόφους των υπολοίπων περιφερειών. Πρόταση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» είναι οι ισότιμες-ίσες επιδοτήσεις βάσει του ζωικού κεφαλαίου ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής-περιφερειακής ενότητας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ο κτηνοτροφικός τομέας μπορεί να αναδειχθεί σε καθοριστικό παράγοντα στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τα κτηνοτροφικά προϊόντα της Αττικής λόγω των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Ο κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής διεκδικείτην αναγνώριση, τον σεβασμό και την προβολήτου μέχρι σήμερα επιβιώσαντος Αττικού Περιβάλλοντος (φυσικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, οικονομικού, παραγωγικού, τεχνολογικού, κλπ).

       Ο Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Κοντογιάννης       Μάγδα Κοντογιάννη

6948250720               6906962549