Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις δράσεις της Εβδομάδας Νεανικής και Κοινωνικής Καινοτομίας «Θεσσαλονίκη Forum» και με τον προγραμματισμό στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ιδρύματος Anna Lindh, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στις 11.30, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1, 3ος όροφος).

1 socialentepreunrshipΤη συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Anna Lindh, Hatem Atallah, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε., Λίνα Λιάκου και εκπρόσωπος του δικτύου EUNIC Ελλάδος.

Το «Θεσσαλονίκη Forum» επικεντρώνεται στην έρευνα και καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των πολιτικών που εφαρμόζονται για τη νεολαία, τη συμμετοχή των νέων και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Μεσογείου. Στη διοργάνωση συμμετέχουν πολλά διεθνή ιδρύματα, δίκτυα και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο EUNIC στην Ελλάδα, το Βρετανικό Συμβούλιο, η UNESCO και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ίδρυμα Anna Lindh, στοχεύουν στη δημιουργία ενός κόμβου νεανικής και κοινωνικής καινοτομίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση του «Θεσσαλονίκη Forum» στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:LINK