Οι εκδόσεις “Οσελότος” και η Ενημερωτική Πύλη KoinSEp.org σας προσκαλούν στην εσπερίδα – σεμινάριο (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης) θέμα: “Το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα” με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου Θεοδώρας Ντούλια “Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση” * ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ *Για το βιβλίο θα μιλήσουν

 • Μωυσίδης Αντώνης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
 • Δρ. Γεώρμας Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας του Υπ. Εργασίας
 • Κανάκη Ματίνα, Εκπρόσωπος της Ενημερωτικής Πύλης KoinSEp.Org, πρόεδρος της ΚοινΣΕπ “Εκάτη”
 • Δρ. Κρημνιανιώτης Νίκος, Δ/νων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ) “Ευξεινη Πόλη”
 • Ντούλια Θεοδώρα, Οικονομολόγος & εμπειρογνώμων Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.
 • Παρέμβαση θα γίνει από τον κ. Άγγελο Φίσκιλη, υπεύθυνο της ενημερωτικής πύλης KoinSEp.Org, σχετικά με πανελλαδική έρευνα για τις ΚοινΣΕπ.
 • Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Ντάσιος, Μηχανικός, στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και συνεργάτης του περιοδικού “Άρδην”

Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, στις 7.00 μμ., χώρος Πολιτικής και Πολιτισμού του περιοδικού “ Άρδην” Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος – Σύνταγμα (maps)

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.

1.book ntoulia theodoraΤο βιβλίο έχει τίτλο Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και υπότιτλο Μια δυναμική προοπτική ενάντια στην οικονομική κρίση και εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Οσελότος» και τέθηκε σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2015.

Αποτελεί μια απόπειρα προσέγγισης: του θέματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – που σήμερα αποτελεί ανάγκη των καιρών και προοπτική για μια ανθρώπινη κοινωνία -, με ένα άλλο παραγωγικό και καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης και των δυνατοτήτων του τομέα αυτού για απασχόληση και για δραστηριοποίηση (επαγγελματική, ή κοινωνική) μέσα από συλλογικά εγχειρήματα (Συνεταιρισμούς, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν. Σ.Επ., Κοι.Σ.Π.Ε) ή/και Μαζικούς και Αλληλέγγυους Φορείς.

Περιλαμβάνει θεωρητική ανάλυση για την Κοινωνική, την Αλληλέγγυα Οικονομία και την Κοινωνία των Πολιτών και τις δραστηριότητές του, παραδείγματα πρακτικής εφαρμογής, ασκήσεις και πληροφορίες, που διευκολύνουν τόσο τους αναγνώστες στην κατανόηση των θεμάτων, όσο και ενδιαφερόμενους για πρόσβαση, συνεργασία και δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις και φορείς του Τομέα αυτού και για δραστηριοποίηση ευρύτερα στην Κοινωνία των Πολιτών και στην Αλληλέγγυα Οικονομία.

Είναι ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό υλικό (για αυτο-εκπαίδευση ή δια ζώσης εκπαίδευση) και συμπεριλαμβάνει και cd με «Το εγχειρίδιο του Εκπαιδευτή και το «Αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης» (για εφαρμογή σε εκπαιδευτικά προγράμματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας).

Απευθύνεται:

 • στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό,
 • σε άνεργους – μελλοντικούς κοινωνικούς επιχειρηματίες και εκπαιδευόμενους στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα,
 • σε υπάρχοντες κοινωνικούς επιχειρηματίες,
 • σε στελέχη Συλλογικών Φορέων της Αλληλέγγυας Οικονομίας,
 • σε πολιτικούς και Managers Φορέων,
 • σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Συλλόγων,
 • σε εκπαιδευτές,
 • σε στελέχη εκπαιδευτικών κέντρων και οργανισμών υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
 • σε όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον Τρίτο τομέα της οικονομίας (Κοινωνική Οικονομία, Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνία Πολιτών).

Το βιβλίο πωλείται από στις εκδόσεις «Οσελότος» και σε πολλά βιβλιοπωλεία, όπως ενδεικτικά τα παρακάτω: «Οσελότος Ιωάννινα», «Εκδόσεις των Συναδέλφων», «Πολιτεία», «Πρωτοπορία», «Ιανός», Βιβλιοπωλείο Σπύρου Πρέβεζα, κ.ά. Εάν κάποιο βιβλιοπωλείο δεν το διαθέτει, μπορεί να γίνει παραγγελία από τον αναγνώστη.

Παρουσιάσεις του βιβλίου έχουν ήδη γίνει στα Γιάννενα στις 20/4/2015, στην Πρέβεζα στις 22/4/2015, και στην Άρτα στις 27/4/15, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για παρουσιάσεις και σε άλλες πόλεις.

Το βιβλίο στην παρουσίαση της Αθήνας θα πωλείται με έκπτωση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΥΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ.

Η Ντούλια Θεοδώρα είναι οικονομολόγος, σύμβουλος, εμπειρογνώμων και εκπαιδεύτρια σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Δια Βίου Μάθησης και Μικροπιστώσεων.

Διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας (1989) και υπηρέτησε για 33 έτη στο Δημόσιο τομέα (Νομαρχία Ιωαννίνων, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, στην οποία υπήρξε Τμηματάρχης, Σύμβουλος Κοινωνικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας και Διευθύντρια).

Έχει πλούσιο συγγραφικό και μελετητικό έργο και συμμετοχή σε πολλά συνέδρια και ημερίδες.

Στον Ιδιωτικό τομέα απασχολήθηκε για πάνω από 20 έτη ως εκπαιδεύτρια, μελετητήρια και υπεύθυνη σε προγράμματα Γυναικείας και Κοινωνικής επιχειρηματικότητας), ενώ είναι μέλος δύο Κοινωνικών Επιχειρήσεων.

Για πολλά έτη υπήρξε ενεργό μέλος του Γυναικείου Κινήματος και μέλος λαϊκοσυμμετοχικών θεσμών (Νομαρχιακής Επιτροπής Ισότητας Ιωαννίνων και Αθηνών και Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού Ιωαννίνων).

 

πηγή: koinsep.org