Την ερχόμενο Πέμπτη θα λάβει χώρα, στο χώρο του Orange Grove, ο δεύτερος Διαγωνισμός Pitching «The Squeeze».

Κατά τη διάρκεια του «The Squeeze», 8 από τα πιο ελπιδοφόρα startups του Orange Grove θα παρουσιάσουν την ιδέα τους στην κριτική επιτροπή που αποτελείται από 4 φημισμένους επιχειρηματίες. Τα 2 καλύτερα startups θα λάβουν αντίστοιχα 15.000 και 10.000 ευρώ ως χρηματοδότηση για την επιχείρηση τους. Η δωρεά γίνεται δυνατή με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για την Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ευκαιρίες για τη νεότερη γενιά στην Ελλάδα.

start upsΗ κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει ποιες δύο ομάδες θα βραβευτούν με τα 2 χρηματικά βραβεία αυτήν την στιγμή αποτελείται από τον Peter Economides, Brand Strategist και υπεύθυνο για την εκστρατεία της Apple «Think Different», τον John C. Fox, developer με βάση το Σαν Φρανσίσκο, επί του παρόντος σε συνεργασία με την ιδρυτή του Flickr, Catarina Fake για την ανάπτυξη του The Findery, τον Κώστα Ζιώζη, Διευθύνων Σύμβουλο και συν-επικεφαλής της CB Private Banking & Commercial Banking , και τον Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο και συνιδρυτή της Upstream, που συγκέντρωσε περισσότερα από 15 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Η κριτική επιτροπή του «The Squeeze» αποτελείται από διαφορετικά μέλη κάθε φορά ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα του διαγωνισμού.

Οι 8 ομάδες που θα παρουσιαστούν στο Orange Grove, επιλέχθηκαν με αυστηρά κριτήρια από την επιτροπή επιλογής του Orange Grove, η οποία αποτελείται από στελέχη των χορηγών, συνεργάτες και υποστηρικτές της πρωτοβουλίας της ολλανδικής πρεσβείας.

Το Orange Grove είναι ένας ευέλικτος χώρος εργασίας και συνεργασίας και ένα δίκτυο για την κοινότητα των νέων επιχειρηματιών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Βασιλείου της Ολλανδίας στην Αθήνα, σε συνεργασία με ολλανδικές και ελληνικές επιχειρήσεις και διάφορα πανεπιστήμια, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και την αντιμετώπιση του brain drain και της ανεργίας των νέων Ελλήνων. Κατά τους τελευταίους 16 μήνες περισσότεροι από 140 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 88 startups, έχουν ενταχθεί στο ειδικό αυτό πρόγραμμα το οποίο δίνει έμφαση στην παροχή συμβουλών, στην καθοδήγηση, στην εκπαίδευση και την δικτύωση.

Επισκεφτείτε λοιπόν το εκκολαπτήριο της Ολλανδικής Πρεσβείας στις 26 Μαρτίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου 5-7, ακριβώς απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.