Για όλους όσους σκέφτονται να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση σαν διέξοδο από την ανεργία, για αυτούς που μόλις ίδρυσαν την επιχείρησή τους και χρειάζονται χρηματοδότηση, αλλά και για αυτούς που η τράπεζα απέρριψε την επιχειρηματική τους ιδέα, η Action Finance Initiative ή προς συντομία AFI, ήρθε για να βοηθήσει ώστε οι ιδέες να γίνουν πράξη.

Η επιχειρηματικότητα για να ανθίσει απαιτεί εμπιστοσύνη κι ευελιξία από όλο το οικοσύστημα κι η AFI το αποδεικνύει έμπρακτα.

1.XRIMATODOTISIΗ AFI νιώθει την εμπιστοσύνη των χορηγών της στο έργο που υπηρετεί, κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το SolidarityNow, καθώς κι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που μοιράζονται το κοινό όραμα της καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης.

Με τη σειρά της η AFI εμπιστεύεται το νέο ή υφιστάμενο επιχειρηματία και παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικρο-δανείων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα, αλλά δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια. Παράλληλα βοηθάει και σταθεροποιεί τις νεοσύστατες ή και υφιστάμενες επιχειρήσεις, παρέχοντας δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη από δεκάδες εθελοντές-στελέχη επιχειρήσεων.

Η AFI είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με ιδρυτικούς εταίρους την ActionAid Hellas και την γαλλική οργάνωση ADIE. Η υποστήριξη και χρηματοδότηση πραγματοποιείται ανεξαρτήτως της φύσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, του βαθμού καινοτομίας, της κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας.

Μέσω της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας,  η ΑFI δημιουργεί θέσεις εργασίας με την αυτοαπασχόληση, μειώνει την ανεργία και βοηθάει τους επιχειρηματίες να πετύχουν οικονομική ανεξαρτησία, έτσι ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να προσφέρουν κοινωνικά και οικονομικά στην ελληνική κοινωνία.

Η φιλοσοφία της AFI, και του microfinance που αντιπροσωπεύει, βασίζεται στις βασικές αξίες της κοινωνικής οικονομίας που είναι:   

Εργασία: το θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών για συμμετοχή στη δημιουργία, την παραγωγική διαδικασία και το επιχειρείν,

Εμπιστοσύνη: στις ικανότητες, δεξιότητες, ταλέντα του καθενός, στις απεριόριστες δυνατότητες που κρύβουν όλοι μέσα τους, αλλά και στην ευθύνη που γεννούν αυτές οι δυνατότητες,

Αλληλεγγύη: με τη συνειδητοποίηση ότι οι ευθύνες που έχει ένα μέλος κοινωνικού συνόλου επηρεάζουν το παρόν και μέλλον ολόκληρου του συνόλου,

Ανταλλαγή: γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών ανάμεσα στα μέλη ενός κοινωνικού συνόλου με τη μορφή εθελοντισμού.

H AFI αποδεικνύει πόση δύναμη μπορούν να έχουν 10.000 ευρώ, καθώς η επιχειρηματικότητα γίνεται προσιτή σε όλους και η δημιουργία κι εκπλήρωση όλων των πολιτών μέσω της εργασίας γίνεται πραγματικότητα.

Η γεωγραφική κάλυψη της χρηματοδότησης είναι στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περίχωρα αυτών.

Η παρούσα πρωτοβουλία δεν είναι επιχορήγηση ούτε συνδέεται με προγράμματα επιδοτήσεων ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ.

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους όρους και κριτήρια επιλογής της χρηματοδότησης μπορούν:

Να μπουν στο Facebook στην σελίδα της AFI για ανακοινώσεις και δήλωσε συμμετοχή στα Events και Opendays στο www.facebook.com/ActionFinanceInitiative

Να συμπληρώσουν τη φόρμα ενδιαφέροντος στο website της AFI: http://www.afi.org.gr/el/take-action

Να έρθουν στα Opendays μας:

ΑΘΗΝΑ: Κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 13:00

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 64

3ος όροφος, 104 34, Αθήνα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κάθε Τρίτη 11:00 & κάθε Πέμπτη 16:00

Πείραμα Πολυχώρος, Φιλίππου 51

1ος όροφος, 546 31, Θεσσαλονίκη