Τι είναι το PRAKSIS Business Coaching Center (BCC);

LogoBCCΤο PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής συμβουλευτικής και coaching, ένας επιταχυντής επιχειρηματικότητας. Απευθύνεται σε εν ενεργεία ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και σε υποψήφιους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να κάνουν το επαγγελματικό τους όνειρο πραγματικότητα. Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας, στον αγώνα τους να επιβιώσουν, να εκσυγχρονιστούν, να ανταποκριθούν στις τεχνολογικές προκλήσεις, να απευθυνθούν σε πελάτες πέραν των συνόρων της χώρας μας, να καταστρώσουν και να υλοποιήσουν δηλαδή ένα βιώσιμο πλάνο ανάπτυξης.

 

Η ιστορία μας:

To Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Business Coaching Center (BCC) είναι μία πρωτοβουλία της ΜΚΟ Praksis η οποία ξεκίνησε το 2014. Στους 4 κύκλους που έχουν ήδη ολοκληρωθείκαθώς και στον 5ο που επί του παρόντος τρέχει, το πρόγραμμα έχει υποστηρίξει με επιτυχία 145 επιχειρηματικές ιδέες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Οι υποψήφιοι ωφελούνται από την ενεργό συμμετοχή και την επανένταξή τους ως παραγωγικά μέλη της κοινωνίας, ενώ παράλληλα διενεργούν οικονομικές συναλλαγέςοι οποίες δρουν θετικά και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Ως τελική εξέλιξη, αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μία ή παραπάνω θέσεις εργασίας.

Στον 5ο κύκλο για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής περιορισμένου αριθμού υποψηφίων από όλη την Ελλάδα μέσω Skype.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Εστιάζουμε στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στη θεωρία. Η μεθοδολογία που ακολουθούμε ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει:

  1. Επιχειρηματική Εκπαίδευση: Ομαδικά, πρακτικά, στοχευμένα σεμινάρια.
  2. Business Consulting: Κατ' ιδίαν επιχειρηματική συμβουλευτική με τους επιχειρηματικούς συμβούλους, ώστε οι ατομικές ιδέες να γίνονται πράξη.
  3. Business Coaching: Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους BusinessCoaches για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων με έμφαση στις δεξιότητες που είναι συνδεδεμένες με το επιχειρείν, την λειτουργία της ομάδας καθώς και την ανάπτυξη ηγετικών δεξιοτήτων.oneUp Logo
  4. Συμμετοχή στην πλατφόρμα Crowd funding One-up: Στους συμμετέχοντες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα του PRAKSIS BCC, δίνεται η ευκαιρία να θέσουν υποψηφιότητα για την ανάρτηση της επιχείρησής τους στο One-up Crowd funding platform, μια καινοτόμα μορφή συλλογής κεφαλαίων που προσελκύει δωρεές από κοινό, ιδρύματα και επιχειρήσεις εντός και εκτός Ελλάδος,στηριζόμενη στην πλέον διαδεδομένη λογική στο εξωτερικό«ζητάω λίγα από πολλούς».

Η ομάδα μας:Praksis

Η ομάδα του PRAKSIS BCC αποτελείται από τους:

Αριάδνη Λαδά, Program Manager Strategy and Communication/Business Coach
Βίκη Χαρίτου, Program Manager Strategy and Resources/Business Coach
Ιωάννα Μπάμπαλη, Marketing & Administrative Assistant
Βασίληs Κασσιμάτη και ΣτέφανοsΟικονομίδη, Επιχειρηματικοί Σύμβουλοι.

Οι σύμβουλοί μας διαθέτουν πάνω από 20 χρόνια επιχειρηματικής εμπειρίας τόσο στην εγχώρια όσο και σε διεθνείς αγορές.

 

Το όραμά μας

Πιστεύουμε βαθιά πως η απάντηση στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και την Ευρώπη γενικότερα βρίσκεται στην ανάπτυξη της προσωπικής πρωτοβουλίας, στην ανάληψη της ευθύνης που ο κάθε ένας μας έχει για το μέλλον του, στην ευελιξία και την αντοχή, στην συνεχόμενη βελτίωση των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων μας. Η οικονομική ύφεση έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του επαγγελματικού χάρτη και τη δραματική μείωση των θέσεων εργασίας. Κινούμενοι από την ανάγκη να δημιουργηθούν δουλειές, στην Ελλάδα σήμερα συντελείται μια σημαντική επανατοποθέτηση προς την συστηματική επιχειρηματικότητα με πλήθος προγραμμάτων που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το Praksis Business Coaching Center φιλοδοξεί να είναι μέρος του ευρύτερου Πανελλαδικού και διεθνούς δικτύου υποστήριξης νέων επιχειρηματιών.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα του Praksis BCC επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο: www.praksis.gr/bcc, καθώς και την πλατφόρμα crowd funding one up, στο www.oneup.gr.